La de krenkede komme!

De krenkedes krenkeuker går mot slutten. Folk er krenket over hvem som snakker mest og høyest i OverLivet. De er krenket over at folk er uenige med dem eller påpeker at alt de gjør ikke tas imot med stående ovasjoner. Folk lar seg krenke i sin egen navlebeskuende virkelighet uten evne til å se over horisonten. Og sånt blir det generelt bråk av.

Vi tror mange kunne hatt godt av å se mer av det store bildet. Se at livet består av mer enn seg og sitt. Vi tror og vi synser, og mens vi gjør det, så lar enda fler seg krenke. Uten å ta selvkritikk. Uten å forsøke å møte det de selv føler er så grusomt urettferdig at de ikke klarer å håndtere det.

Og tilbake sitter et helt land og lurer på hva de egentlig skal tro!

Og når til og med Jannes sønn går i krenkefella og klager over hjemmebakt brød i matpakka begynner det å gå alt for langt. For det er faktisk ikke lov å klage på hjemmebakst når man er fem år! Det er ikke greit!

Så kort fortalt – denne episoden av OverLivet handler om alle de krenkede sjelene der ute. Kritikerne som hiver seg over tastaturet og slenger ut sin vrede i hytt og pine. De som ikke klarer å se at ting ikke handler om ett menneske eller en hendelse. Mennesker som ikke forstår at nettopp det de driver med er det som krenker samfunnet vårt kanskje aller mest.

Så nå rett før påske; la de krenkede komme – her vil de ingen forståelse møte!

Hør ukas episode av overlivet HER inne, eller søk opp OverLivet på Spotify eller i din podcastapp!

Du kan også lytte ved å klikke på PLAY under.


 

OverLivet kan du følge videre på Facebook og Instagram – og ikke glem å lytte til podcasten vår!

 

NORO-beredskap og vaksinemotstand

Hvem i alle dager tror at deres barn er så uovertrufne fantastiske at de IKKE trenger å forholde seg til 48-timersregelen? Hvem er det som tenker at den ikke er så nøye for dem? Hvorfor er det ikke bare sånn at ALLE forstår at din families helse ikke bare angår en selv?

Janne har vært i fullstendig NORO-beredskap en hel helg. Tepper har blitt rydda bort, lange ekskursjoner er bytta bort mot langt kortere, ingen tur uten pose i lomma og bøttene har stått klare på soverommet hver natt. Den store skrekken har inntatt den lille familien i Rekkehusgrenda og alle hensyn tas. For nå har endelig pysjbuksa begynt å henge på guttungen igjen, så her er det ikke rom for større vekttap!

Og når Erna går ut og snakker hardt til alle vaksinemotstanderne der ute, ja da blir damene veldig rørt. Selv om det er forsiktig refs, så er det endelig litt substans å finne i den ellers så hyssingfargede statsministeren. Og vi ELSKER at hun forteller om lille Erna med 43 i feber på sykehuset. For INGEN vil vel utsette ungen sin for det? Om man kan unngå det?

Bli med på en dugnad for 48-timersregelen og vaksinasjonsprogrammet og del både innlegg og episode!

Og husk at du kan ta oss med deg hvor som helst, også på skitur!

Hør ukas episode av overlivet HER inne, eller søk opp OverLivet på spotify eller i din podcastapp!

Du kan også lytte ved å klikke på PLAY under.


 

OverLivet kan du følge videre på Facebook og Instagram – og ikke glem å lytte til podcasten vår!


 

Dette er STORE NYHETER!

Hva om vi kunne gjøre alt litt mer tilgjengelig? Hva om det kunne blitt enda mer lettvindt for deg når du skal ut å rusle, ta torsdagsvasken eller kjøre til jobb.

Hva om OverLivet bare var et lite klikk unna?

Vel.. Dette er faktisk så store nyheter at vi gikk litt bananas når vi fikk høre det.

Det er nemlig sånn at du nå kan høre OverLivet på selveste SPOTIFY! Du bare søker, også dukker vi opp der under podcast. Alle episodene ligger ute, og du kan lytte på en etter en som den enkleste sak i verden! Hver uke blir selvfølgelig også den nyeste episoden lagt på toppen av alle de andre.

Kanskje får du plutselig lyst å høre en episode du har hørt før? Et klikk og du er igang!

Vi elsker det!

Klikk på «follow» og vi ligger i ditt biblotek under «podcast».

Nå blir det også enklere for deg og dele din favorittepisode på facebook! Bare høyreklikk (via pc) og velg share –> Facebook. Er du på telefon klikker du bare på prikkene ved siden av episoden (på android, usikker på iphone, men tipper det er noe av samma greia) og velger share –> Facebook. Du kan jo selvfølgelig dele oss OVERALT hvis du vil det. Her er mulighetene mange.

Vi håper på at tilgjengeligheten med spotify vil gjøre at enda flere finner OverLivet og lytter til oss!

Ha en fin fin kveld!

Klem fra Janne og Hilde

OverLivet kan du følge videre på Facebook og Instagram – og ikke glem å lytte til podcasten vår!


 

Dickpics og liggetid!

Altså – hvorfor tenker noen at det er innafor å sende bilder av tissen sin til andre? At noen – helt uten å be om det, vil bli helt sjukt takknemlige for å se en fremmeds edlere deler? Vi vil ha oss frabedt å få flere dickpics fra uforskamma menn!

På Kvinnedagen snakker vi ut om følelsen av å bli objektivisert så til de grader på egen telefon. Fra en fremmed. En som bare plutselig velger å spørre om du kan sende nakenbilder eller legger en erigert penis på netthinna di for resten av dagen. For hva sier det om oss som samfunn at kvinner i dag vegrer seg fra å åpne snapper fra menn i det offentlige rom – rett og slett fordi de ikke kan stole på hva som kommer!

Men kvinner opplever ikke bare å bli omgjort til uviktige objekter, vi opplever også å bli offer for sparekniven til Regjeringen gang på gang. Og denne gangen er det fødekvinnen og hennes nyfødte barn som må lide! Det foreslås at liggetiden på barselavdelingen skal reduseres til maksimun seks timer. Seks korte timer der livets mirakel på ingen måte har sunket inn. Seks timer før du skal reise hjem til klesvask, matlaging, eldre søsken, såre bryster og melken som ikke har kommet enda. Barseltårene renner og ingen, INGEN, kan svare deg på de tusen spørsmålene du har.

Dette er dagens virkelighet. To ytterpunkter, men like herlig er det hverdagen til dagens kvinner.

Er det fortsatt noen som tenker at Kvinnedagen ikke lenger er aktuell for kvinner i Norge?

Hør ukas episode av overlivet HER inne, eller last den ned i din podcast app.

Du kan også lytte ved å klikke på PLAY under.


 

OverLivet kan du følge videre på Facebook og Instagram – og ikke glem å lytte til podcasten vår!


 

Tjukk og tynn idioti

Nok engang blir vi møtt av en aldeles nydelig kropp i sosiale medier som påstår den er for tjukk.

Dette har jaggu nådd nye høyder og instagram har blitt en slags konkurranse mellom de tjukke og tynne. Noen prøver å være tøffe ved å vise at de har dårlige dager, og at fettet henger litt utenfor. Du vet den ene millimeteren med fett du fikk fordi du spiste 3 potetgullflak i helgen?!

Nei, dette blir for dumt dere, og nå går det litt hett i mikkene hos overlivet i det vi snakker om dette viktige temaet. KROPP.

Folkens. Kan vi ikke bare kutte ut idiotien og akseptere at det går an å være helt normal?! Det går an å spise normalt, trene normalt å ta vare på seg selv uten at man alltid må bevise at det er greit å spise kun kyllingfilet eller at det også er innafor å spise burger. Altså… Nå er det på tide at noen tar grep.

KROPP ER FAKTISK HELT NORMALT

Hør ukas episode av overlivet HER inne, eller last den ned i din podcast app.

Du kan også lytte ved å klikke på PLAY under.


OverLivet kan du følge videre på Facebook og Instagram – og ikke glem å lytte til podcasten vår!


 

Hvor kleint kan det bli?

Hva skjer når det bare er 50% av OverLivet som har mulighet å spille inn ukas episode?

Jo, da gjør vi noe vanvittig gøy!

Det blir kleint, morsomt og litt sårt når Hilde svarer på en lang liste med spørsmål. Janne har nemlig ikke spart på kruttet når hun skal sørge for at Hilde må svare for seg.

Hvordan er drømmemannen?

Hvor lei blir du EGENTLIG av at Janne Hisser seg så JÆVLIG opp hele tiden?

Og stay tuned når jeg avslører min største guilty pleasure mens jeg ber på mine knær om at dere ikke dømmer meg.

bty

Ukas episode må du rett og slett bare få med deg. Hilde sitter alene foran mikken, og ler, griner og får frysninger som alltid.

DETTE ER GØY!!

Og ikke glem å få med deg når Janne skal svare på sine spørsmål LIVE på facebook!

Hør ukas episode av overlivet HER inne, eller last den ned i din podcast app.

Du kan også lytte ved å klikke på PLAY under.


OverLivet kan du følge videre på Facebook og Instagram – og ikke glem å lytte til podcasten vår!

 

Når alt blir unisex og unicorns

Denne uka blir vi kjent med begrepet: «Janne har du rydda bort»  Som tydeligvis er en kjent greie hjemme hos familien Reitevold.

Hva har hun klart å rydde bort denne gangen? Og var det egentlig hennes feil at denne greia forsvant?

Vi går inn i temaet jenteavdeling vs gutteavdeling i butikkene. Er det virkelig deres feil at vi bruker ord som jenteklær og gutteklær? Hvem er det egentlig som bør ta skylden?

Og hva tenker vi egentlig når en pappa i barnehagen ler i fjeset på sønnen din i det han vifter med en rosa lua og sier, Denne er vel ikke din vel?

Det har skjedd noen feil i samfunnet. Men hvor skjedde den? Og er det så ille at vi nå må slå sammen butikkene til en stor avdeling med «benklær» og «overdeler» ?

For gutter kan jo helt fint gå med unicorns mens jenter går med hettegenser med skateboard. Eller…?

Bildet er hentet fra The JustKidsCampaign

Videoen kan du se HER

Hør hva vi mener i episode 32 av OverLivet HER  

Eller last den ned i en podcast app. Du kan også lytte direkte ved å trykke på PLAY under.

OverLivet kan du følge videre på Facebook og Instagram – og ikke glem å lytte til podcasten vår!

Klem Janne og Hilde

 

Pass på puppene – vær så snill!

Jeg kan ikke forestille meg hvordan det er. Hvordan suget i magen fester seg og aldri forsvinner. Hvordan livet på ett sekund blir totalt forandret, for alltid. Hvordan maktesløsheten griper deg og holder deg i et jerngrep.

Jeg kan ikke forestille meg hvordan det er, men jeg kan prøve…

For jeg kan våkne opp med et gisp midt i natten. Med svetten rennende nedover kroppen og et hardt, bankende hjerte. Jeg kan kjenne på en frykt jeg ikke aner hvor kommer fra, kjenne at jeg ikke vil gå glipp av noe. Jeg må gå inn til barna mine. Stryke på dem. Lukte. Jeg legger meg ned på det kalde gulvet og ser opp i taket. Jeg lytter til de to som sover. Til den stille pusten. Jeg fryser, men kjenner at pulsen roer seg i takt med de små.

Jeg bryr meg ikke om at jeg blir kald. Jeg vil bare være her. Ved siden av mine to. Jeg vil ikke gå glipp av et eneste sekund. Jeg vil holde dem hardt inntil meg, aldri vike en tomme. Jeg vil love dem at jeg skal stå der ved hver eneste milepæl. Holde datteren min i hånden når hun får sitt vitnemål. Klemme sønnen min når han har blitt far. Jeg vil holde en pinlig tale i konfirmasjonen og synge en tøysete sang i 40-årsdagen. Ikke min – men deres.

Jeg kan ikke forestille meg hvordan det er, å få vite at alt dette kan bli borte…

Ingen kan ta bort den redselen. Ingen kan trøste bort frykten. Det er bare når sykdommen forsvinner at den vonde klumpen slipper taket. Kanskje vil det alltid ligge igjen litt, men det vil bli bedre. En dag vil du tørre å puste. En dag vil du tørre å gå glipp av noe. En dag vil du stole på at i morgen også kommer.

Jeg kan ikke forestille meg hvordan det er, men jeg kan prøve. Jeg kan prøve – for din skyld. For deg som sitter og lurer på hvordan fremtiden blir. Med en tullepupp og et brennende ønske om at hverdagen skal bli normal igjen og at håret ikke forsvinner. Jeg kan ikke forestille meg hvordan det er, men jeg kan heie hver eneste dag. Og tro meg, det gjør jeg!

Og så skal jeg klemme på puppene mine og bestille ny celleprøve hos legen. Jeg skal fortelle om deg til alle jeg møter og rope høyt over alle hustak; SJEKK DEG KVINNE!!! Sjekk alt du kan og gjør det ofte! Det er ingen andre som tar vare på deg. Du er ditt ansvar, så ta det!

Hør episode 31 av OverLivet HER  

Eller last den ned i en podcast app. Du kan også lytte direkte ved å trykke på PLAY under.

 

OverLivet kan du følge videre på Facebook og Instagram – og ikke glem å lytte til podcasten vår!

Klem Janne og Hilde

 

Nå begynner vi… Tror vi

Med starten på 2017 godt i minne, var Janne SÅ klar for en like sprek start på 2018. Noe som kanskje ikke helt gikk etter planen. Med kleenex og ingefærshsots braker vi løs på denne ukas episode.

Ingen i OverLivet fikk den starten de ønsket…

Men er det så forferdelig nøye? Må alt være planlagt og gjennomført til punkt å prikke? Hva om LIVET skjer, og ting ikke helt faller på plass slik man hadde tenkt? Skal man bare legge seg ned å hyle av den grunn?

Noen ganger kan det føles som eneste alternativ. Men i dag kommer Janne og Hilde med en motivasjonsboost og noen peptalker til både seg selv og dere der ute som tror nytt år bare handler om nye muligheter.

Men selv om 2018 startet litt tregt for Janne. Hvordan var egentlig denne starten i forhold til fjoråret hvor hun kom hjem fra hytta, møkkalei av ribbe og saus?

Hør episode 30(!!!) av OverLivet HER  

Eller last den ned i en podcast app. Du kan også lytte direkte ved å trykke på PLAY under.


OverLivet kan du følge videre på Facebook og Instagram – og ikke glem å lytte til podcasten vår!

Klem Janne og Hilde

 

Spørsmål, svar og digresjoner

Altså, livet byr på så mange spørsmål! Og som for så mange blir svarene litt til mens man går. Men er det en ting vi i OverLivet begynner å bli kjent for, så er det at vi mener ganske mye – om det aller meste… Og når vi i dagens episode åpner for å svare på spørsmål som har kommet inn fra våre kjære Overlivere – ja da får man jo høre det da!

For hva skal man for eksempel gjøre med kjærstekiloene? Og kan det egenltig kalles kjærstekilo? For hvem har vel noen gang lagt på seg mens man ble kjærste med noen? Det er vel den tiden i livet der man kan overleve flest døgn uten inntak av annet enn dype sukk og undrende blikk fra de rundt seg.

Og hva gjør man med barnebursdager når ingen sier fra om de kommer eller ei og foreldre ikke TROR på sukker? Eller ikke ønsker at barna skal forstå konseptet fisking? Og hva er egentlig kjærlighetssorgrugg?

Vel – vi kan ikke love at du blir så veldig mye klokere av denne episoden av OverLivet, men at du får det morsommere om du hører på den, det er vi rimelig sikre på!

Så last ned og lytt – og send den gjerne til noen som trenger å lære litt om effekten av saus eller aldersgrensen på SnapChat.

Vi vet ikke om det er sant, men det er ganske så gøy uansett!

Hør episode 29 av OverLivet på Apple podcast HER  Eller last den ned i en podcast app på din tlf. 

 

 

OverLivet kan du følge videre på Facebook og Instagram – og ikke glem å lytte til podcasten vår!

Klem Janne og Hilde